N-VA en CD&V moeten elk 30 mensen ontslaan

Bron © BELGA

Voorzitters Wouter Beke van CD&V en Bart De Wever van N-VA. Foto: BELGA

N-VA en CD&V, de Vlaamse partijen die bij de verkiezingen van 26 mei de meeste stemmen hebben verloren, staan voor een zware ontslagronde. N-VA moet bovenop haar parlementsleden 33 voltijdse medewerkers laten gaan, bij CD&V gaat het om een dertigtal. Dat blijkt vrijdag uit een navraag van De Tijd.

Het gaat om veel parlementaire medewerkers, die hun job verliezen omdat hun parlementslid niet meer verkozen is geraakt. Daarnaast vallen er ook ontslagen op de partijhoofdkwartieren aangezien de partijen ook geld verliezen. De partijdotatie hangt af van het aantal stemmen. N-VA ziet haar dotatie dalen van 13 naar 10,5 miljoen euro per jaar, CD&V van 8 naar 6 miljoen euro.

Een deel van de ontslagen “vangen we op door interne verschuivingen, natuurlijke afvloeiingen en de niet-vervanging van medewerkers die de organisatie sowieso zouden verlaten”, klinkt het bij N-VA.

Open VLD en SP.A, de twee andere Vlaamse partijen die stemmen verloren, moeten de personeelsoefening nog maken, maar ook zij zullen het met minder mensen moeten doen.

VOOR ABONNEES
Laad meer berichten...