Vrijwilligers staken zoekacties naar Théo Hayez voorlopig, “op vraag van politie”

Bron © Eigen berichtgeving

Foto: rr, adb

Terwijl de politie de zoektocht naar de vermiste Belgische toerist Théo Hayez (18) in het Australische Byron Bay voortzet, lassen de lokale vrijwilligers een pauze in.

Een van de organiserende vrijwilligers bedankte in de Facebookgroep van de kuststad iedereen die de voorbije dagen geholpen heeft bij de zoekacties. “Dit zal de laatste update zijn voor enkele dagen. Théo’s familie en vrienden zijn fysiek, mentaal en emotioneel ongelooflijk uitgeput, net als wij. Daarom nemen we voorlopig een stap terug om onze batterijen op te laden.”

“Het onderzoek van de lokale en federale politie heeft intussen momentum opgebouwd en zij vragen nu aan de gemeenschap om alstublieft niet langer zoekacties op het land te ondernemen, aangezien het extra voetverkeer door de bossen de kansen op belangrijke aanwijzingen naar de locatie van Théo zou kunnen verstoren”, klinkt het.

De woordvoerster van de politie wil dat bevestigen noch ontkennen. De politie laat enkel weten nog steeds verder te speuren in Byron Bay en de omliggende natuurgebieden, en alle beschikbare beelden van bewakingscamera’s te analyseren.

Door adb
VOOR ABONNEES