Dodelijke steekpartij in appartement in Nieuw Gent

Gent -

Bij een steekpartij in woontoren Saturnus in de Kikvorsstraat in Nieuw Gent is vrijdagochtend één dode gevallen. De hulpdiensten en politie zijn in groten getale aanwezig. Er is tevergeefs geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren.

Het dodelijke slachotffer woont in de Saturnustoren, vlak bij de Ghelamco Arena. De man zou vannacht met zijn broer en twee vrienden naar zijn appartement zijn afgezakt. Vanmorgen rond 8 uur kwam het daarbij tot een hoogoplopende ruzie, volgens de eerste berichten om een gsm.

Een van de twee vrienden, ook een buurtbewoner, zou daarbij het appartement kort en klein geslagen hebben. Toen het slachtoffer hem wilde tegen houden, haalde de dader een mes boven en stak hij hem neer. Een andere inwoner van het appartementsgebouw is nog tussengekomen en heeft de hulpdiensten verwittigd. Toen die ter plaatse kwamen, hebben ze nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren maar alle hulp kwam te laat.

De dader vluchtte na de feiten weg naar zijn eigen woning, maar kon daar omstreeks 12 uur opgepakt worden. Het parket heeft het labo ter plaatse gestuurd voor een sporenonderzoek.

Dodelijke steekpartij in appartement in Nieuw Gent