Werken op E17 veroorzaken vanaf maandag zware hinder rond Gent

Bron © BELGA

Foto: jvdv

Gent / Destelbergen -

Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag met de heraanleg van de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen. In totaal wordt de autosnelweg over een afstand van 8 kilometer volledig vernieuwd. Maar de ingreep zal tot in augustus voor veel hinder in de Gentse regio zorgen, waarschuwt het Agentschap.

De werkzaamheden verlopen in fasen. In de richting van Antwerpen loopt de werfzone van de brug over de Ringvaart en de R4 tot net voorbij de verkeerswisselaar in Destelbergen. De afrit naar het UZ Gent van de E17 richting Antwerpen wordt ook volledig heraangelegd. In de richting van Gent werkt de aannemer vanaf de brug boven de N447 tot na de afrit UZ Gent. Ook de afrit krijgt een nieuwe toplaag.

Op zondag 16 juni zal de aannemer vanaf 18 uur alle signalisatie klaarzetten. Van maandag 17 juni tot donderdag 18 juli start hij met de heraanleg in de richting van Antwerpen. In de maand juni rijdt het verkeer in beide richtingen op twee versmalde rijstroken en gaat de afrit naar de R4 in Destelbergen dicht. Vanaf juli gaan verschillende op- en afritten in de richting van Antwerpen dicht.

In die periodes wordt er 24 uur op 24 gewerkt en ook tijdens het weekend. Tijdens de Gentse feesten wordt er niet gewerkt en is de weg terug vrij. De rijrichting Kortrijk krijgt een opknapbeurt van begin augustus tot eind augustus.

Het viaduct van Gentbrugge, dat de komende twee jaar gesaneerd wordt, is niet opgenomen in de werfzone.

AANGERADEN
Meest recent