Jon Snow is ‘de weg kwijt’

Foto: AFP

Kit Harington (32) zou financieel al aan de grond zitten, dat menen Britse media. Voor de laatste twee seizoenen alleen al verdiende de Game of Thrones-ster 500.000 dollar per aflevering, goed voor een totaal van 11.600.000 dollar (zo’n 10,3 miljoen euro).

Toch lijkt het er op dat Harington al zijn geld al is kwijtgespeeld. De superster kreeg het zwaar te verduren na het einde van Game of Thrones. Dat gaf hij eerder in verschillende interviews ook toe. Emmy-award winnaar voor kostuumdesign, Michel Clapton, vertelt hoe moeilijk het was voor Harington. “Ze waren kinderen toen ze begonnen in de reeks. En plots eindigt het. Het is een veilige plek die ophoudt te bestaan. Dat is volgens mij de reden waarom hij de weg een beetje kwijt is geraakt”, zegt ze. “Het is een gevoelige ziel. Hij was zo emotioneel op de laatste lezing. Ik denk dat hij toen besefte dat het gedaan was."

Vorige maand checkte Jon Snow zichzelf in, in de ontwenningskliniek voor stress en alcoholproblemen. Zijn vrouw, Rose Leslie, staat volledig achter zijn beslissingen.