Real Madrid verslaat Barcelona en haalt de ‘Japanse Messi’ in huis

Foto: AP

Real Madrid heeft de komst van het 18-jarige talent Takefusa Kubo bevestigd. De aanvallende middenvelder, wiens bijnaam de “Japanse Messi” luidt, stond ook in de belangstelling van FC Barcelona en ondertekent een langdurig contract in Madrid. “We hebben een van de meest veelbelovende wereldtalenten in huis gehaald”, meldt Real Madrid vrijdag.

Op de website van de ‘Koninklijke’ wordt Kubo omschreven als een “excellente technicus met een groot inzicht”. Daarnaast heeft hij scorend vermogen en een dribbel die lijkt op die van sterspeler Lionel Messi. Kubo speelde ooit in ‘La Masia’, de jeugdacademie van FC Barcelona. Vanwege een berisping en een transferban van de Spaanse voetbalbond moest het Japanse talent weg bij Barcelona.

Terug in Japan brak Kubo door bij FC Tokio. De laatste vier wedstrijden maakte hij vier doelpunten. Vorige week maakte de 18-jarige middenvelder zijn debuut in het nationale Japanse elftal.

Het is de bedoeling dat Kubo in eerste instantie aansluit bij Real Madrid Castilla, het beloftenteam van Real. Hij kost naar verluidt twee miljoen euro.

De dertienvoudige Champions League-winnaar haalde met het oog op komend seizoen al een rist versterkingen met onder meer Eden Hazard (Chelsea), Ferland Mendy (Lyon), Luka Jovic (Frankfurt), Rodrygo (Santos) en Militao (Porto). Die aanwinsten kostten Real zo’n 303 miljoen euro. Het is van 2009 geleden dat de Spaanse topclub zoveel uitgaf aan nieuwe gezichten.

Kubo is vanaf deze week te zien op de Copa America, waar Japan voor de tweede keer werd uitgenodigd als gastland samen met Qatar. Japan zitten in een groep met Uruguay, Ecuador en Chili.

Door Vincent Van Genechten
Meer voetbal