Tweede verdachte van moord op Daniël (9) blijft aangehouden

Daniel El Alali. Foto: rr

Antwerpen / Ranst -

De raadkamer in Antwerpen heeft vrijdag de aanhouding van de 19-jarige Fahmi A. bevestigd. Hij is een van de twee verdachten die is aangehouden voor de moord op en de gijzeling van de 9-jarige Daniël in het opvangcentrum van Broechem (Ranst) eind april.

De jongen van Palestijns-Libanese afkomst werd op 24 april dood aangetroffen in een gracht op de terreinen van het opvangcentrum. Er was een zoekactie georganiseerd, omdat hij al twee dagen vermist was. Familieleden verklaarden dat ze afgeperst werden met een whatsappbericht waarin stond dat ze 100.000 euro moesten betalen, of dat ze de jongen anders niet levend zouden terugzien.

Vijf verdachten werden opgepakt en aangehouden op verdenking van gijzeling en moord. Drie van hen - mannen van 21, 24 en 34 jaar - werden na hun eerste verschijning voor de raadkamer door de onderzoeksrechter vrijgelaten met een zogenaamde handlichting.

Ali A. en Fahmi A. zijn nog altijd aangehouden op verdenking van gijzeling en moord. Beiden hebben gedeeltelijke bekentenissen afgelegd, maar wijzen vooral naar elkaar. Fahmi A. beweert bovendien dat hij minderjarig was op het moment van de feiten, maar twee botscans zeggen dat hij meerderjarig is.

Door dvd
AANGERADEN
Meest recent