Tijdelijke uitbater gezocht voor voormalig vredegerecht

  • Voormalig vredegerecht van Berchem.
Antwerpen / Berchem -

De stad Antwerpen zoekt naar een tijdelijke invulling voor het voormalige vredegerecht aan de Grotesteenweg in Berchem. Voor de invulling zijn diverse functies mogelijk, zoals horeca, kantoren, handel en recreatie. Het pand mag niet worden gebruikt als uitsluitend woning.

Het voormalige vredegerecht aan de Grotesteenweg in Berchem kent een rijke geschiedenis. In 1898 werd het gebouw op vraag van jeneverstoker Jules Meeûs opgetrokken naar een ontwerp van architecten Jean Baptiste en Emile Vereecken. De structuur bestond uit twee volgens spiegelbeeld gekoppelde hotels met een inkomportaal langs de zijgevel.

De latere eigenaar liet binnenin bijkomend muurschilderingen aanbrengen met taferelen uit de geschiedenis van Berchem. Het linkerpand werd in 1926 gesloopt voor de bouw van een handelspand en een appartementsgebouw met bioscoop. Het overblijvende hotel werd in 1930 aangekocht door de gemeente Berchem, die er haar gemeentelijke administratie in onderbracht.

Van 1950 tot 2016 was het vredegerecht er gevestigd. Sindsdien staat het pand leeg. Om te beletten dat dit gebouw voor lange tijd niet benut zou worden, is de stad Antwerpen nu op zoek naar een tijdelijke invulling. Daarvoor is een private uitbater nodig.

Tijdelijke uitbater gezocht voor voormalig vredegerecht
De majestueuze traphal van het Vredegerecht Foto: AG Vespa

Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlakte van 1.090 m² ter beschikking en een breed uitgestrekte tuin van 1.027 m² met terras. De termijn voor de invulling is minimaal één jaar, tegen een maandelijkse minimumvergoeding van 1.250 euro exclusief btw.

Geïnteresseerde uitbaters van dit gebouw kunnen onder gesloten omslag een bod uitbrengen, en dit tot vrijdag 23 augustus om 14 uur.

Tijdelijke uitbater gezocht voor voormalig vredegerecht
De tuin van het Vredegerecht Foto: AG Vespa

www.agvespa.be

Door Sacha Van Wiele
AANGERADEN
Meest recent