Vervolg op ‘Gladiator’ in de maak

Bron © The Guardian

Russell Crowe als de originele 'Gladiator’ Foto: Gamma-Rapho via Getty Images

Zou het dan toch? De geruchten over een sequel van de filmklassieker ‘Gladiator’ doen al bijna twintig jaar de ronde, maar leken lange tijd ijdele hoop. Maar als we producent Laurie MacDonald mogen geloven, zou het verhaal van de generaal die een slaaf werd nu toch een vervolg krijgen...

Regisseur Ridley Scott zou al sinds vorig jaar werken aan een vervolg op de originele ‘Gladiator’-film uit 2000. Scenarist Peter Craig, die ook het verhaal van de nieuwe ‘Top Gun’-film schreef, zou voor het script zorgen. Verder zijn er weinig details bekend over de film, maar producenten Walter Parkes en Laurie MacDonald hebben wel bevestigd dat het verhaal zich 25 jaar na het einde van de eerste film afspeelt. Het verhaal zou zich focussen op Lucius, de zoon van keizer Commodus (Joaquin Phoenix) en zijn zus Lucilla (Connie Nielsen).

Daarmee is ook alle hoop begraven dat de versie die zanger Nick Cave ooit voorstelde verfilmd wordt. De Australische singer-songwriter schreef een script waarin gladiator Maximus (Russell Crowe) door de Romeinse goden weer tot leven wordt gewekt, een tijdreiziger wordt en vecht tegen de vervolging van de christenen in het Romeinse Rijk.

Door jvh