Ruzie die leidde tot dodelijke steekpartij in Gents flatgebouw ging over een gsm

Op de elfde verdieping van dit flatgebouw in de Kikvorsstraat in Nieuw Gent werd vrijdagochtend een man doodgestoken. Foto: fvv

Gent -

In Nieuw Gent is vrijdagochtend een man doodgestoken, vermoedelijk na een ruzie over een gsm. De dader sloeg op de vlucht maar werd enkele uren later opgepakt op een boogscheut van de plaats delict.

De tragische feiten speelden zich af in een appartement op de elfde verdieping van woonblok Saturnus, in de Kikvorsstraat. De broers Ali en ‘Paco’ (een roepnaam) K. waren er vrijdagochtend aan het ‘chillen’ met twee vrienden uit de buurt. Dat ging goed tot er rond 8 uur een ruzie ontstond tussen Ali en Ç., een van de vrienden.

“En dat over een gsm”, zegt de andere vriend die in het appartement was. “De hele woning werd kapotgeslagen. Paco en ik hebben geprobeerd ze uit elkaar te halen.”

Mes

Helemaal ernstig werd het toen Ç. plotseling een mes bovenhaalde. Ondanks verschillende waarschuwingen van de andere aanwezigen om dat wapen neer te leggen, stak hij er Ali K. mee neer. Meteen daarna nam Ç. de vlucht. Een zwaar bloedende Ali ging nog achter hem aan en op de gang probeerde Ç. hem nogmaals te steken. Door toedoen van een buurman, die gewapend met een stok op het lawaai was afgekomen, mislukte dat.

De politie was snel ter plaatse en zocht met man en macht naar de messentrekker. Ondertussen verslechterde de toestand van het slachtoffer zienderogen. Ambulanciers probeerden hem te reanimeren, maar Ali K stierf uiteindelijk aan zijn verwondingen. Het overlijden van de man leidde tot hartverscheurende taferelen aan de voet van het flatgebouw. Zijn familie en vrienden werden opgevangen door straathoekwerkers en de dienst slachtofferonthaal van de Gentse politie.

Het parket, de onderzoeksrechter, de wetsgeneesheer, het lab en het afstappingsteam van de federale politie kwamen ter plaatse. Terwijl zij hun werk deden, kwamen politiemannen de verdachte op het spoor. Die had zich verscholen in een huis in de Saffierstraat, achter het appartement waar de steekpartij had plaatsgevonden. Zijn arrestatie verliep zonder problemen. Iets na 12 uur werd de man, gekleed in niets meer dan een gele, fluorescerende lange broek in een anonieme politiewagen weggebracht. Het parket liet vrijdag nog weten dat het onderzoek naar de precieze omstandigheden van de feiten volop aan de gang is.

Door sander luyten
AANGERADEN