Nieuw voor motorrijders: een verzekering, maar enkel op de dagen dat je rijdt

Foto: Reporters / Photononstop

P&V Verzekeringen komen als eerste in België met een ‘on demand’- verzekering voor motorrijders. Zij krijgen een app waarmee ze binnenkort kunnen aangeven op welke dagen ze gebruik willen maken van de verzekering. Dat kan de dag zelf, en het kost 5 tot 10 euro per dag. Het gaat wel alleen over materiële schade. Een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, die het hele jaar geldig is, is wel nodig. Die is ook wettelijk verplicht en dekt schade aan derden.

“Zo’n verzekering op aanvraag is in België nieuw, maar niet geheel onverwacht. Bij de jongere generatie is de vraag er al even. Zij willen alleen een premie betalen op het moment dat er een risico is”, zegt Wauthier Robyns van verzekeringskoepel Assuralia. “Bedrijven doen daarom ook onderzoek naar de mogelijkheiden met die switch-on, switch-off-verzekeringen. Ze willen zich aanpassen aan de wereld van de smartphones.”

Motorclubs zijn nog niet overtuigd van de nieuwe verzekering. “Het idee is goed, maar ik denk niet dat ze veel mensen zullen vinden die erop willen intekenen”, zegt Stefaan Meys, voorzitter van de vereniging Motor Toerisme Leuven. “Voor veel motorrijders komt een verzekering in combinatie met die van hun auto voordeliger uit.”

Door Sofie Geusens