Lotto-Soudal richt zijn pijlen op John Degenkolb

Foto: Photo News

Lotto-Soudal speurt de markt af om zijn ploeg voor het klassieke voorjaar te versterken. In die zoektocht is het uitgekomen bij John Degenkolb, meldt Wielerflits en werd aan onze redactie bevestigd. De 30-jarige Duitser is einde contract bij Trek-Segafredo en wil graag weg. De onderhandelingen met Lotto-Soudal over een tweejarig contract zijn vergevorderd, maar zeker nog niet rond. Er zijn ook nog drie kapers op de kust.

Degenkolb won in het verleden onder meer Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem en Milaan-Sanremo. Na enkele moeilijke jaren als gevolg van een zware val in 2016 benaderde hij afgelopen seizoen zijn beste niveau met onder meer een ritzege in de Tour. Een grote naam dus, en precies wat ze bij Lotto-Soudal willen binnenhalen. Eerder polste de ploeg van algemeen manager John Lelangue al bij Alexander Kristoff, die met de Fin Joona Laukka dezelfde makelaar heeft als Degenkolb. Ploegleider Marc Sergeant wilde niet te veel kwijt over de vermeende interesse. “Ik praat niet over eventuele transfers, maar ik kan wel bevestigen dat we versterking zoeken voor het voorjaar.”

Naast de Duitser zou ook onze landgenoot Zico Waeytens op weg zijn naar Lotto-Soudal. De 27-jarige Waeytens, die momenteel bij Cofidis rijdt, is goed bevriend met de Duitser. De twee reden samen bij Giant-Alpecin.

Lotto-Soudal richt zijn pijlen op John Degenkolb
Waeytens (l.) en Degenkolb zouden volgend jaar herenigd kunnen worden bij Lotto-Soudal. Foto: Foto Kurt
Door hc, gvdl, bow