Koers op drie fronten: dit mag u vandaag verwachten in de Baloise Belgium Tour, de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland

Er wordt vandaag op drie fronten gekoerst. Zowel in de Baloise Belgium Tour als het Critérium du Dauphiné staat de slotetappe geprogrammeerd, in de Ronde van Zwitserland zijn ze nog maar aan de tweede etappe toe.

Baloise Belgium Tour: Tongeren - Beringen 158 kilometer

Het Limburgse uitje tussen Tongeren en Beringen is zo vlak als maar kan zijn. Lotto-Soudal zal intussen al wel begrepen hebben dat er aan het overwicht van Remco Evenepoel en Deceuninck - Quick Step niet te tornen valt. De strijd om de meeste ritzeges moet nog wel uitgevochten worden. Dankzij Wellens en Campenaerts staat de teller van Lotto-Soudal op twee, Deceuninck - Quick Step heeft één streepjes achter hun naam met Evenepoel.

Deceuninck - Quick Step zal maar wat graag de stand gelijktrekken, en die kans is zeker aanwezig. Fabio Jakobsen is vandaag de grote favoriet voor de sprint. Al is één andere sprinter ongetwijfeld extra gemotiveerd: Jasper Philipsen kan makkelijk te voet van de finish naar zijn thuis in Ham en zou dat maar al te graag doen met een ruiker bloemen. Oh ja, finishen doen ze aan Be-mine in Beringen, niet toevallig de stad waar de hoofdzetel van organisator Golazo is gelegen.

Te zien op: Één

Critérium du Dauphiné: Cluses - Champéry 113 kilometer

Zo vlak het is in de BBT, zo veel moet er geklommen worden in de slotetappe van de Dauphiné. Slechts 113 kilometer en dat staat vaak garant voor een sensationeel wedstrijdverloop. Zeven beklimmingen: twee van eerste categorie, eentje van tweede en vier van derde, waaronder de slotklim naar Champery, op Zwitsers grondgebied. De leidende positie van Jakob Fuglsang zal met stellige zekerheid bestookt worden, al beschikt hij over een wel héél sterk Astana-blok. Maar het Alpen-offensief is zeker nog niet afgelopen. Met 50 procent kans op neerslag zouden de weersomstandigheden eens te meer een bepalende rol kunnen spelen.

Te zien op: Één

Ronde van Zwitserland: Langnau - Langnau 159 kilometer

In het land van Fabian Cancellara zijn ze nog maar aan de tweede etappe toe en zullen de klassementsmannen zich niet roeren. De renners leggen drie rondjes van dik vijftig kilometer af met telkens twee pittige beklimmingen. De snelle mannen - Sagan en vooral Matthews - hebben een prima proloog gereden. Zij gaan er dus alles aan doen om met een compact peloton naar de finish te rijden. Anderzijds is dit een parcours dat uitnodigt tot aanvallen. Met de beklimming van de Schallenberg - 8 kilometer aan 5 procent - en vooral de Chuderhüsi - 3 kilometer aan 9 procent - liggen er mogelijkheiden voor mannen met ballen.

Te zien op: Proximus 11

Door gvdl
AANGERADEN