Pijnlijke fout: dierenarts geeft verkeerde hond een spuitje

Foto: Shutterstock/RR.

Blaze, een Australische familiehond die een paar dagen bij de dierenarts moest verblijven, is per ongeluk afgemaakt. Het zestien maanden oude dier verbleef in quarantaine voor een reeks vaccinaties. Rhea Varker uit Lexington was verbijsterd toen ze haar hond kwam ophalen. De medewerkers konden hun trouwe viervoeter niet meer vinden.

De hond bleef achter bij de dierenarts omdat hij een aantal vaccinaties nog niet had gehad, aldus verschillende Australische media. Hij had ook geknapt naar een kind van het gezin, maar dat wijt het gezin aan zijn jonge leeftijd. Voor de zekerheid moest hij een tijdje bij de dierenarts blijven ter observatie.

Toen baasje Rhea Varker in de buurt was wilde ze even kijken hoe het haar hond gesteld was. Ze kreeg een foto te zien van een andere hond. “Nee, dat is hem zeker niet”, zei ze. Terwijl het personeel alle kennels en kooien afging, drong het beetje bij beetje door: “Onze hond was verwisseld met een andere hond. Ze hadden Blaze per ongeluk laten inslapen! Hoe is zoiets mogelijk?”, vraag ze zich verdrietig af.

Volgens een medewerker was Blaze per vergissing in de kennel van een andere hond geplaatst. “Ze schuiven nu de schuld in de schoenen van de schoonmaakploeg die Blaze in de verkeerde kennel heeft teruggestopt. Een andere uitleg hadden ze niet”, zegt Rhea aan een lokale zender. Nog een andere medewerker wijst de administratie met de vinger. “Gewoon een ongelukje met het papierwerk. Dit was een bijthond die eind vorige week binnenkwam. Omdat we bepaalde papieren nog niet hadden, werd Blaze nog niet opgenomen in het systeem. Omdat we in het weekend maar twee mensen hebben en er heel veel dieren binnenkwamen, was het papierwerk nog niet gedaan.”

Na een lange discussie thuis, besloot het gezin het tragische voorval te delen op Facebook. Vooral de afhandeling van het incident zet kwaad bloed: het asiel bood hen aan om een andere hond mee naar huis te nemen of een schadevergoeding van 183 euro. “Ronduit beledigend voor mij, mijn vrouw en onze drie kinderen”, schrijft de vader van het gezin op Facebook. “Je kunt toch geen prijskaartje plakken op een dier dat wij zien als gezinslid”, schrijft hij. “We willen geen geld, we willen dat iemand verantwoordelijkheid neemt. Ze zouden iemand in een hondenhok moeten stoppen voor deze afschuwelijke vergissing.”

Door adm
AANGERADEN