Sushidief slaat drie kassiers het ziekenhuis in

De uitbater zette een camerabeeld van de dader op de Facebookpagina van de supermarkt. Foto: if

Gent -

Een jongeman die zaterdag de Proxy Delhaize op de Kouter in Gent heeft overvallen, is zondagavond door de politie opgepakt.

De man probeerde een pak sushi de winkel uit te smokkelen zonder te betalen. Toen een kassier hem wilde tegenhouden, stak hij een scheldtirade af, liep hij weg en kwam hij terug om de kassa te plunderen. “Hij greep een van mijn kassiers hardhandig bij de kraag”, zegt uitbater Sven Denayer. “Toen die weigerde geld af te geven, is hij weggevlucht. De kassier die hem volgde, kreeg een vuistslag in het gezicht. Twee andere medewerkers werden zwaar toegetakeld.”

Drie mensen werden naar het ziekenhuis afgevoerd. Eén slachtoffer was bewusteloos. Ze zijn alle drie buiten levensgevaar.

Alerte agent

Denayer zette een camerabeeld van de dader op de Facebookpagina van de supermarkt. “Elke dag gebeuren hier diefstallen. Door jonge mensen en evengoed door madammekes met een rollator. Vaak met agressie. Ik ben het kotsbeu.”

Dankzij de beelden werd de dief op straat herkend door een alerte agent en kon hij worden geklist. Dezelfde jongeman zou zaterdag ook een kopstoot hebben uitgedeeld in de Delhaize in Ledeberg.

Door tsa