Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

17/06/2019 - Unknown
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Het aanbod in de winkel is heel divers.kioni

Beerschot slaat toe in hartje van winkelend Antwerpen

Antwerpen

-

Al om 8.30 uur zaterdag stonden de eerste supporters aan Hopland in hartje Antwerpen te wachten op de opening van de pop-upwinkel van Beerschot. “We moesten en zouden de eersten zijn”, zeggen Nathalie (20) en Noëlla (53). In de pop-up worden behalve tickets en abonnementen ook shirts, sjaals en andere aan de club verbonden artikelen verkocht.

De honger bij de supporters van Beerschot om de nieuwe lijn aan artikelen te bekijken en te kopen is duidelijk groot. Al in de voormiddag begon er zich een rij te vormen aan de pop-upwinkel en tegen de opening, om 13 uur, was diezelfde rij al aangegroeid tot enkele honderden ongeduldige supporters.

De keuze voor een winkel aan Hopland is een bewuste keuze van het bestuur van Beerschot. “Deze pop-up is de vereenzelviging van waar Beerschot nu staat en waar we naartoe willen. We hebben een lange weg afgelegd en het aantal supporters dat hier aanwezig is, bewijst dat we met de terugkeer naar het oude Beerschot de juiste keuze hebben gemaakt”, zegt ondervoorzitter Walter Damen.

Op de voorstelling van de officiële spelerstruitjes is het nog wachten tot in juli. Op 20 juli, wanneer Beerschot een oefenwedstrijd speelt tegen Panathinaikos, zullen deze shirts voor het eerst worden aangetrokken. “In de winkel hangen nu al de nieuwe sjaals en T-shirts voor de supporters. Net zoals op alle andere artikelen staan de naam Beerschot en ons stamnummer 13 centraal”, zegt woordvoerder Sven Van den Abbeele.

Supporters ontwerpen mee

Walter Damen, ondervoorzitter Beerschot "Deze pop-up is de vereenzelviging van waar Beerschot nu staat en waar we naartoe willen"

Het assortiment zal de komende maanden verder worden uitgebreid. “We zijn, samen met een aantal supporters, nog meer sjaals en shirts aan het ontwerpen. We hebben het geluk dat er onder onze fans veel creatieve mensen zitten.”

Mensen die een abonnement hebben gereserveerd, kunnen dat in de pop-up ophalen en er is ook een ticketcorner. De winkel aan Hopland blijft minstens open tot januari van volgend jaar, maar ook de fanshop en ticketcorner in het Olympisch Stadion blijven open.

En de supporters? Die zijn tevreden met de winkel en het aanbod. “We stonden al in de vroege ochtend te wachten omdat we niets wilden missen. Zo zijn we tenminste zeker dat al de artikelen die we willen kopen, er nog zijn”, zeggen supporters Nathalie en Noëlla. “De beslissing om op tijd te komen, was duidelijk de juiste. Want nu staan er hier enkele honderden mensen te wachten om binnen te mogen”, vult Nathalie nog aan. (pvdp)