Update: Na 6 uur hinder, E17 opnieuw vrijgemaakt

Foto: bfs

De E17 richting Gent is maandag rond 12.30 uur opnieuw vrijgegeven na het ongeval met verschillende vrachtwagens ter hoogte van Beervelde. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De hinder duurde uiteindelijk ongeveer zes uur.

Het ging al sinds 6.30 uur bijzonder moeizaam op de E17. Door een ongeval met vrachtwagens ter hoogte van Beervelde in de richting van Gent was de weg volledig versperd. In de staart van die file is rond 7.30 uur opnieuw een ongeval gebeurd ter hoogte van Lokeren. Daar werd de weg ook volledig afgesloten, met grote vertragingen op lokale wegen tot gevolg.

Update: Na 6 uur hinder, E17 opnieuw vrijgemaakt
Foto: aft

Er werd voor zware verkeershinder verwittigd op de E17 vanwege werkzaamheden. In de richting naar Gent wordt het asfalt vernieuwd. Van Destelbergen tot het Viaduct van Gentbrugge zijn twee rijstroken afgesloten. In de andere richting naar Antwerpen moet het verkeer over versmalde rijstroken. In het vertraagd verkeer is maandagochtend rond 6.30 uur al een ongeval gebeurd met vrachtwagens. Er vielen twee gewonden, maar niemand verkeerde in levensgevaar. De volledige weg was daar momenteel versperd. Tegen 11 uur was de rijbaan daar opnieuw vrijgemaakt maar de file blijft nog aanhouden.

In de staart van die file is er ter hoogte van Lokeren nog een ongeluk gebeurd. Daar waren eerst drie rijstroken versperd maar de politie besloot uiteindelijk de weg volledig af te sluiten. Bestuurders moesten er af in Lokeren, waar de lokale wegen ook dichtslibden. Rond 12.30 uur werd ook daar de weg terug vrijgemaakt.

Gedurende de werken rij je van Hasselt naar Gent beter via Brussel.

Door nba
AANGERADEN