Birger Verstraete verlaat AA Gent en trekt voor vier seizoenen naar Duitse promovendus, twee nieuwe gezichten op eerste training

Birger Verstraete verlaat AA Gent voor de Duitse promovendus FC Keulen. Bij de Duitse kampioen uit de tweede klasse ondertekende hij maandag een contract tot medio 2023, zo maakte de club bekend.

De 25-jarige middenvelder stond ook op de radar van enkele Franse teams en het Engelse Watford, dat heel ver wilde gaan om hem aan te werven. Het Gentse clubbestuur probeerde geruime tijd in te praten op Verstraete om zijn contract, dat volgend jaar afloopt, te verlengen. Maar tevergeefs. Volgens de Kölner Stadtanzeiger zou er met de overgang zo’n 3,5 miljoen euro gemoeid zijn.

“Deze transfer komt er op het juiste moment voor mij”, liet de verdedigende middenvelder in een eerste reactie weten. “Keulen is een traditieclub met veel mogelijkheden en trouwe fans met een uitstekende reputatie in België. Na een gesprek met het bestuur was het voor mij duidelijk dat ik de stap naar deze club wou maken.”

Verstraete speelde sinds begin 2017 voor Gent en had er nog een verbintenis tot 2020. Afgelopen seizoen was hij in 42 wedstrijden voor de Buffalo’s goed voor vijf doelpunten en drie assists. In september 2018 mocht hij van bondscoach Roberto Martinez een eerste keer opdraven in het shirt van de Rode Duivels. In het oefenduel tegen Schotland (0-4 winst in Glasgow) verving hij in de slotfase Mousa Dembélé.

AA Gent hervat vandaag de trainingen en naast Jan Van den Bergh, die overkwam van Beerschot, is Alessio Castro-Montes het tweede nieuwe gezicht op het Gentse oefencomplex. De 22-jarige rechterflankverdediger komt over van KAS Eupen en tekende voor 3 jaar bij de Buffalo’s dat ook nog een ander ijzer in het vuur heeft.

De Zweedse krant Expressen meldt immers dat Mikael Lustig, een 32-jarige international die de voorbije zeven jaar uitkwam voor Celtic Glasgow onderweg is naar de Arteveldestad. De transfervrije Lustig landde vanochtend op Belgische bodem en zou momenteel in Gent vertoeven voor afrondende gesprekken en er ook al zijn medische proeven afwerken.

Lustig is eveneens een rechterflankspeler die over heel wat loopvermogen beschikt en qua profiel perfect past in het systeem dat Jess Thorup voor ogen heeft. Beide transfers lijken wel een ernstige indicatie voor een nakend vertrek van Arnaud Souquet die vorig seizoen overkwam van OGC Nice maar wel oren heeft naar een nieuwe uitdaging.

Voor twee Buffalo’s was het geen fijne eerste werkdag. Yannick Thoelen, de 28-jarige doelman van de Buffalo’s, kreeg vanochtend - zonder verdere toelichting of uitleg - net als Stallone Limbombe (28) te horen dat zij vanaf heden met de B-kern zullen trainen.

Door Stefan Smet en Sven Claes
AANGERADEN
Meest recent