Sagan is nieuwe leider in Zwitserland: “Maar toch liever het geel in de Ronde van Frankrijk”

Foto: Photo News

En of hij nog kan winnen. Na een tegenvallend voorjaar spurtte Sagan met de vingers in de neus naar ritwinst en de leiderstrui in de Ronde van Zwitserland. En daar was hij blij om.

LEES OOK. Peter Sagan demonstreert in spurt bergop, Slovaak is ook de nieuwe leider

Klik hier voor onze digitale wielergids

Sagan stond dan ook met de breedste glimlach én zijn skibril te wachten op het tv-interview. “Ik wil in eerste instantie mijn team en dat van Deceuninck - Quick Step bedanken”, klonk het. “Zij hebben er alles aan gedaan om de vluchters onder controle te houden en mij in de best mogelijke positie naar de sprint te loodsen.”

Een sprint met mogelijkheden, wist Sagan. “Bij de eerste passage aan de finishlijn had ik gezien dat het een lastige sprint zou worden met een heel snelle en gevaarlijke aanloop en dan een technische en lastige aankomst bergop. Het kwam er op neer om als eerste van de sprinters de laatste bocht te nemen. Daar ben ik dus in geslaagd.”

Van eerherstel na een ontgoochelend voorjaar wilde de Slovaak niet spreken. “Mijn voorjaar was heus niet zo slecht maar de grote zege ontbrak. Ik verloor echter nooit het vertrouwen en ben hard blijven werken. En neen, dit was niet de mooiste van mijn zeventien zeges in de Ronde van Zwitserland. Ik heb mooiere etappes gewonnen.”

Als toemaatje kreeg Sagan ook de gele leiderstrui overhandigd. Of hij daar blij mee was, wilde de vragensteller van dienst weten. “Geel is mooi maar ik draag toch liever de gele trui in de Ronde van Frankrijk.”

Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent