Antwerp neemt afscheid van Jelle Van Damme

Bron © GvA

Foto: ISOSPORT

Voetbalclub Antwerp gaat volgend seizoen niet verder met Jelle Van Damme. De verdediger was na twee seizoenen bij de Great Old einde contract, maar beide partijen kwamen de voorbije weken niet tot een nieuwe overeenkomst. Met Van Damme, die in oktober 36 jaar wordt, verliest Antwerp zijn ouderdomsdeken en populaire sterkhouder centraal in de defensie.

LEES OOK. Het feit dat Laszlo Bölöni bij Antwerp blijft, is wellicht bepalende factor voor vertrek van Jelle Van Damme

“Zijn contract loopt af eind deze maand en de club en de technische staf hebben er voor gekozen om een andere richting uit te gaan”, klinkt het bij The Great Old. “We bedanken Jelle voor twee topseizoenen en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.”

Van Damme kwam in de zomer van 2017 over van LA Galaxy en speelde 58 wedstrijden in het Antwerpse shirt. De beenharde verdediger heeft in België een verleden bij Germinal Beerschot, Anderlecht en Standard. Hij droeg ook het shirt van Ajax, Southampton, Werder Bremen en Wolverhampton. Nadien trok hij de Atlantische Oceaan over naar Galaxy, waar hij aanvoerder was. Twee jaar geleden keerde hij naar België terug om familiale redenen.

Door pego
AANGERADEN