Pascal Braeckman moet zichzelf noodgedwongen heruitvinden: “Het is een drama”

Bron © Dag Allemaal

Pascal Braeckman Foto: ggm

De televisiesector kampt met de nodige problemen: teruglopende reclame-inkomsten, minder subsidies, kleinere budgetten, en moordende concurrentie onder de Vlaamse productiehuizen. In ‘Dag Allemaal’ doen producenten als Bruno Wyndaele (De Filistijnen) en Tim Van Aelst (Shelter) vandaag hun beklag, maar de crisis maakt ook onverwachte slachtoffers: zo moet de bekende klankman Pascal Braeckman zichzelf naar eigen zeggen “heruitvinden”.

“Het is een drama. Er is gewoon geen werk meer”, aldus Braeckman, die bekend werd als klankman van Tom Waes. “Of het niet beter is voor iemand met mijn status? Voor mij is het zelfs érger. Omdat ik herkend word en mensen afleid, bemoeilijk ik de opnamen. Daarom willen veel programmamakers niet met mij samenwerken.”

Daarom moet Braeckman zichzelf naar eigen zeggen heruitvinden. “Ik ben bezig met het uitwerken van eigen programma-ideeën die ik probeer te verkopen. Ik heb een postproductie-studio ingericht bij mij thuis. Een zware investering. Maar je moet iets doen, anders zit je je thuis te vervelen, wachtend op tv-werk dat niet komt.” Al klinkt Braeckman finaal wel optimistisch: “Mij krijgen ze niet kapot”.

bekijk ook

Graspop met Pascal Braeckman

Pascal Braeckman toont jongeren hoe het moet op Pukkelpop

Pascal Braeckman bij onze Noorderburen op Pukkelpop

Door jvh