TUI-klanten naar Dominicaanse Republiek mogen reis gratis omboeken na hoteldoden

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

De klanten van de Belgische touroperator TUI die een reis naar de Dominicaanse Republiek boekten en vertrekken voor 16 juli, mogen die gratis omboeken. Dat werd dinsdag vernomen bij woordvoerster Sarah Saucin. De aanleiding is het overlijden van enkele Amerikaanse toeristen de afgelopen tijd in verschillende hotels die TUI ook aanbiedt. Hoewel de touroperator verzekert dat de veiligheid van zijn reizigers niet in gevaar is, wil hij ongeruste klanten toch de mogelijkheid geven hun reisplannen te aan te passen.

De overlijdens van de afgelopen periode zijn niet de enige: van 2013 tot nu kwamen 11 toeristen om in hotels in de Dominicaanse Republiek. Volgens de TUI-woordvoerster waren daar geen Belgen en geen TUI-klanten bij. De lokale autoriteiten voeren een onderzoek naar de overlijdens, maar dat is nog niet afgerond.

TUI volgt het onderzoek op, en benadrukt dat de veiligheid van de reizigers een prioriteit is. Omboekingen van reizen naar een ander hotel of een andere bestemming dan de Dominicaanse Republiek met een vertrekdatum voor 16 juli zijn gratis, annulaties niet.

AANGERADEN