Eet smakelijk: koppel treft huiveringwekkende ‘bewoner’ aan in vakantiewoning

Justine Latton en haar man zaten samen gezellig in een trekkershut in Mount Field National Park in Tasmanië toen ze een vreemd geluid hoorden in het hoekje waar de stereo-installatie stond. Wat ze zagen, maakte hen niet blij. Een gigantische spin had een dode dwergbuidelmuis - een possum - tussen haar kaken. En dat is niet zo heel ongewoon.

De man van Justine maakte een foto van het tafereel en postte het op de Facebookpagina van “Tasmanian Insects and Spiders”, een Facebookgroep gewijd aan insecten en spinnen die op het eiland voor de Australische kust worden gespot. De post werd zesduizend keer gedeeld.

Tot 30 centimeter

De spin in kwestie is een jachtkrabspin, een van de grootste soorten die een spanwijdte tot dertig centimeter kunnen bereiken. Dwergbuidelmuizen staan doorgaans niet op hun menu, ze hebben het eerder voor kleine vogeltjes, kikkers en gekko’s.

Graham Milledge, hoofd van de spinnenafdeling van het Australia Museum in Sydney, heeft al veel spinnen gezien, maar een jachtkrabspin die zo’n dwergbuidelmuis aan het eten is, heeft hij nog nooit meegemaakt, zegt hij aan de Britse krant The Guardian.

Van jachtkrabspinnen bestaan tientallen geslachten en honderden soorten, ze leven vooral in tropische en subtropische gebieden. Hun lichaamslengte varieert, maar ze zijn wel de grootste spinnen die op aarde voorkomen, ze kunnen tot 30 centimeter groot worden. Ze jagen op hun prooien in plaats van ze te vangen in een web. En hoewel ze er angstaanjagend uitzien, zijn ze doorgaans niet gevaarlijk voor mensen. Hun beet is ook niet giftig.

bekijk ook

Paniek op vliegtuig als dit beestje plots uit bagagerek kruipt

Niet voor arachnofoben: spin “zo groot als een bord” sleept feestmaal door oerwoud

Niet voor gevoelige kijkers: zo verliest een spin zijn huid

Door frp
TOP 10 MEEST GELEZEN