Armand De Decker krijgt donderdag staatsbegrafenis in Ukkel

© Photo News

Minister van Staat Armand De Decker krijgt donderdag een staatsbegrafenis in de Sint-Pieterskerk in Ukkel. De Decker, die jarenlang burgemeester van Ukkel was, overleed vorige week woensdag op 70-jarige leeftijd.

jvh

Minister van Staat en voormalig Senaatsvoorzitter Armand De Decker krijgt morgen/donderdag een staatsbegrafenis, wat betekent dat de Belgische driekleur over zijn kist zal hangen en een militaire muziekkapel de nationale hymne zal spelen. Er worden ook heel wat prominente politici verwacht, net als een vertegenwoordiger van de koning.

De plechtigheid begint om 11 uur in de Sint-Pieterskerk in Ukkel. ‘s Morgens, van 8.30 tot 10.15 uur, kan wie dat wil nog terecht in de raadzaal van het gemeentehuis voor een laatste groet aan De Decker. Daar ligt ook het rouwregister. De plechtigheid wordt geleid door monseigneur Jean Kockerols. Het einde is voorzien rond 13 uur.

De pers mag niet aanwezig zijn in de kerk. Wie de plechtigheid buiten wil volgen, kan terecht op het Sint-Pietersvoorplein.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten