Levensreddende kreukelpaal twee keer platgewalst op zelfde plaats

De platgewalste kreukelpaal. De chauffeur hield er enkel een lichte verwonding aan de pols

Massenhoven / Zandhoven -

Op de N14 tussen kringwinkel De Cirkel en Top Interieur in Massenhoven is woensdagochtend een zwaar ongeval gebeurd. Het kende nog een gelukkige afloop dankzij de aanwezigheid van een kreukelpaal langs de gewestweg. Een chauffeur verloor de controle over het stuur en vlamde er recht op een verlichtingspaal. Op de N14 mag er maximaal 70 kilometer per uur worden gereden. De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet helemaal duidelijk.

Gelukkig voor de bestuurder stond er een kreukelpaal van de firma Safety Product uit Pulle/Olen, die veilige verlichtingspalen produceert. De paal werd helemaal platgewalst en lag dwars over de gewestweg. Politie en ambulance kwamen ter plaatse, de brandweer moest niet worden opgeroepen. De chauffeur hield er enkel een polsblessure aan over. Op 26 februari 2018 werd op exact dezelfde plaats ook al eens een kreukelpaal aangereden en vervangen. Ook toen kwam de chauffeur met de schrik vrij.

De Vlaamse overheid zet nog niet consequent overal veilige verlichtingspalen langs Vlaamse wegen, maar maakt er wel een gewoonte van om op de als onveilig bekend staande plaatsen botsvriendelijke palen te plaatsen. Op de N14 in Zandhoven gebeurden in het verleden al dodelijke ongevallen tegen de klassieke verlichtingspalen.

Door kma