Pascal Ackermann wint eerste etappe in de Ronde van Slovenië

Bron © Belga

Pascal Ackermann heeft de eerste etappe in de Ronde van Slovenië (2.BC) gewonnen. De Duitse kampioen van Bora-Hansgrohe was na 168,5 kilometer van Ljubljana naar Rogaška Slatina de snelste in de sprint, voor Giacomo Nizzolo.

Bekijk hier onze digitale wielergids.

De Ronde van Slovenië is voor heel wat sprinters de laatste voorbereiding op de Tour de France. Mark Cavendish hoopt er vertrouwen op te doen en in de openingsrit kwam daartoe een eerste kans, met een rit die er op papier één voor snelle jongens was.

Al vroeg in de wedstrijd werd de vlucht van de dag gevormd. Aljaz Jarc, Matic Groselj en Ales Pirih kregen maximaal 4:15 van het peloton. Het waren BORA - hansgrohe, voor Ackermann, en Dimension Data, voor Cavendish en Nizzolo, die de wedstrijd controleerden. Pirih moest zijn kompanen op 70 kilometer laten rijden, wat later ging ook Groselj overboord. Op de klim naar Planina zakte de voorsprong van de eenzame vluchter snel, in de afdaling maakten enkele renners de oversteek. Jarc kreeg het gezelschap van Charles Planet, Sebastian Schönberger, Diego Ulissi, Michael Schwarzmann, Enrico Gasparotto, Iuri Filosi, Matteo Busato, Ildar Arslanov, Matthias Krizek en Francesco Manuel Bongiorno.

Ondanks de goede samenwerking werden ze op 6 kilometer gegrepen. Ziga Rucigaj wilde de sprint nog ontlopen, maar slaagde daar niet in. De sprint werd van ver aangezet door Luka Mezgec, maar het was Ackermann die met groot vertoon won.

Door vml