Moeder schrikt na geboorte tweeling: “Hoe kan ik een zwarte en een witte baby hebben?”

Bron © Love What matters, kidspot

Foto: Instagram black_n_white_twins

Acht jaar lang probeerden Judith en haar man zwanger te worden. Het koppel onderging een ivf-behandeling maar ook dat bracht hen geen kindje. De wanhoop nabij ondernamen ze een tweede poging. Toen ze te horen kregen dat het deze keer wel gelukt was, waren ze door het dolle heen. Maar de bezoekjes bij de gynaecoloog liepen niet van een leien dakje.

“Toen we ontdekten dat we zwanger waren van een tweeling, waren we zo gelukkig”, schrijft Judith op ‘Love What Matters’. “Maar al bij de eerste echo’s sijpelde ons gelukkige gevoel langzaam weg. De dokter vertelde dat Kachi het risico liep op bloedingen en dat zij het misschien niet zou halen.” Bezoek na bezoek kreeg het koppel slecht nieuws. “Ons dochtertje groeide niet goed terwijl haar broertje Kamsi het fantastisch deed.” Na 37 weken werd de bevalling ingeleid om het leven van Kachi te redden. De tweeling kwam, met amper een minuut tussen, ter wereld en toen Judith Kachi even mocht vasthouden, was ze in de war.

“Waarom heb ik een witte en een zwarte baby?”

“Ik vroeg de verpleegster of het mijn baby was. Ze zag er helemaal anders uit dan haar broertje. Hij had een donkere huid, zij had een zeer lichte huid en blonde haren. Ik begreep het niet.” Het meisje werd meegenomen voor verzorging en werd nadien naar de afdeling neonatologie gebracht. Na een paar dagen kregen Judith en haar echtgenoot te horen dat Kachi albinisme had. “Ik hou enorm veel van mijn dochter maar ik was bang hoe de maatschappij op haar zou reageren.” Nadien kreeg Judith medelijden met zichzelf. “De angst sloeg om in medelijden en ik bleef mij maar afvragen waarom dit precies mij overkwam. Waarom had ik een witte en een zwarte baby?”

Toen de dokters vertelden dat het zicht van Kachi niet goed was en dat ze braille zou moeten gaan leren, brak het hart van Judith helemaal. “Ik kon het niet aan. Ik heb de papieren met braille in de vuilnisbak gegooid.”

Speciaal

Inmiddels is de tweeling drie jaar oud en zijn ze mama’s oogappels. “Elke dag vertel ik mijn dochter dat ze mooi is. En dat meen ik. Ik probeer haar unieke kenmerken in de verf te zetten. Ik denk niet dat ze beseft hoe speciaal ze is. Het is mijn taak om haar te onderwijzen en haar te doen beseffen dat ze van zichzelf moet houden net zoals ik van haar hou.”

bekijk ook

Kleinste baby ooit mag ziekenhuis na 5 maanden verlaten

Vrouw bevalt van zoontje en maand later van een tweeling: “Een medisch mirakel”

Vrouw bevalt in auto, zoontje filmt alles: “Ik moest me sterk houden voor de kinderen”

Door lla