Kleine voetbalclub krijgt galamatch omdat... eersteklasser haar coach afsnoepte

Björn De Neve, KVV-voorzitter Stefaan Luca, persman van AA-Gent Patrick Lips en Freddy Plasschaert van de Gantoisetippers maakten de laatste afspraken. Foto: zvd

Zelzate -

Na de spraakmakende oefenwedstrijd van afgelopen weekend tegen Sporting Lokeren – de nieuwe Lokeren-eigenaar Louis De Vries werd toen aan het brede publiek voorgesteld – stunt KVV Zelzate dit weekend alweer. Dit keer met een oefenmatch tegen de eerste ploeg van AA Gent.

Die wedstrijd is een soort van wederdienst van AA Gent aan KVV omdat de club in april de hoofdcoach van KVV, Björn De Neve, wegsnoepte om in Gent technische verantwoordelijke voor de jeugdopleiding te worden.

Maar er is nog een aanleiding. Een van de oudste Buffalo-supportersverenigingen, de Zelzaatse Gantoisetippers, viert haar vijftigjarig bestaan, en ook daar zijn de Gentse voetballers erg dankbaar om. Clublokaal van de Gantoisetrippers is café Century op de Grote Markt.

Het wordt zaterdag vanaf 14 uur in de Patronagestraat dus opnieuw een voetbalfeest voor KVV Zelzate, dat in Derde Amateurliga speelt.

Door zvd
VOOR ABONNEES