Total Direct Energie heeft interesse in Quinten Hermans, Van Gestel hot op de transfermarkt

© BELGA

De prestaties van Quinten Hermans op de weg doen de interesse in de Limburgse veldrijder toenemen. Hermans, die vorig jaar een rit won in de Ronde van Wallonië en slechts nipt de eindzege aan Tim Wellens moest laten, verbaasde drie weken geleden in de Flèche du Sud. Hij won de proloog, twee ritten en het eindklassement. En ook vorige week in de Baloise Belgium Tour toonde hij zijn talent.

bow

Het contract van Hermans bij Telenet-Fidea loopt eind dit jaar af en hij wil weg en veld blijven combineren. Total Direct Energie, het Franse team van Niki Terpstra, nam al contact op. “We hebben nog niet gepraat, maar gaan dat wel doen”, zegt Hermans. “Ik wil blijven veldrijden, maar toch wat meer op de weg rijden en ontdekken hoe ver ik daar kan geraken. Maar meer wil ik er nog niet over zeggen.” Hermans wil bovendien dat de Nederlander Corné van Kessel, eveneens einde contract bij Telenet-Fidea, bij hem in hetzelfde team blijft. Ze hebben allebei Hans van Kasteren als manager.

Van Gestel: concrete interesse van drie World Tour-ploegen

© NBEN

Dries Van Gestel is hot op de transfermarkt. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise reed een sterk voorjaar, met een dertiende plaats in de Ronde van Vlaanderen als uitschieter. Naast de twee Franse pro-continentale ploegen Cofidis en Total Direct Energie heeft de 24-jarige allrounder uit Arendonk ook concrete aanbiedingen van drie World Tour-ploegen op zak. Zowel Sunweb, Groupama-FDJ als AG2R-La Mondiale zitten mee aan de onderhandelingstafel. Van Gestel zal vóór de Tourstart beslissen bij welke ploeg hij de volgende stap in zijn carrière wil zetten.

Lees ook

Nu in het nieuws