Agressieveling maakt eerst pistoolgebaar en stapt dan met keukenmes op politie af

Foto: Photo News

Tielt -

Een 46-jarige Tieltenaar staat in de Brugse strafrechtbank terecht voor weerspannigheid. De man maakte een pistoolgebaar naar de agenten en stapte op hen af met een keukenmes. Het Openbaar Ministerie eist een voorwaardelijke celstraf.

Op 14 april werd de politie van Tielt opgeroepen voor een geval van nachtlawaai in de buurt van een café. Ter plaatse stelde de agenten vast dat de luide muziek uit de woning kwam van Nico V. (46). De agenten tikten op de ruit, waarop V. de deur kwam openen. Maar toen hij zag dat het de politie was, gooide hij de deur weer dicht. “Plots ging hij voor zijn raam staan en maakte hij met zijn hand een pistoolgebaar in de richting van de agenten”, verduidelijkte de procureur. “Vervolgens ging de deur opnieuw open en kwam de beklaagde naar buiten met een keukenmes in zijn linkerhand. Hij stapte op de politie af, waarop drie agenten zich op hem wierpen en in een houdgreep namen. Toch wilde hij het mes niet lossen.”

Onheus behandeld door agent

Achteraf verklaarde V. dat hij gedronken had en de politie zich agressief gedroeg, waardoor ze de feiten had uitgelokt. “Ik had inderdaad dat mes bij, maar ik was zeker niet van plan om de politie daarmee aan te vallen”, klonk het.

“Ik heb problemen met de politie omdat ik in mijn jeugd eens onheus behandeld werd door een agent.”

Het Openbaar Ministerie vroeg negen maanden voorwaardelijke celstraf voor Nico V., die al twee keer veroordeeld werd voor gelijkaardige feiten. De uitspraak volgt op 27 juni.

Door aft
AANGERADEN
Meest recent