Roel Moors tekent voor twee jaar bij Duitse topclub Bamberg: ”Ik moest deze kans grijpen”

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De kogel is nu ook officieel door de kerk. Roel Moors (40) verlaat Telenet Giants Antwerp en tekende een contract van twee seizoenen bij de Duitse topper Bamberg. Hij volgt dus sportief manager Leo De Rycke naar de club uit de Bundesliga.

Moors was in twee periodes ook als speler bij de Antwerpse club actief: van 2000-2002 en 2009 tot 2015. In november 2015 groeide hij door van assistent naar head-coach. Zijn shirtnummer 4 werd uit de rotatie genomen en hangt bij elke thuiswedstrijd symbolisch in de Lotto Arena. Met Roel Moors verdwijnt in de 25-jarige clubgeschiedenis van de Antwerpse club een echt icoon. “Ik wens Roel enorm veel succes in zijn buitenlands avontuur. Of de deur in Antwerpen blijft openstaan? Uiteraard: once a Giant always a Giant,” zei een emotionele voorzitter Roger Roels. “Dat ik nog welkom ben, is mooi voor mij,” voegt Roel Moors hier aan toe.

“Het was sportief en familiaal een moeilijke beslissing. Ik heb lang getwijfeld om de club van mijn hart te verlaten. Ik denk echter dat ik deze kans moet grijpen. Bamberg komt uit in een competitie die op enkele jaren enorm is geëvolueerd. De Bundesliga telt achttien ploegen, met kleppers als onder meer Alba Berlijn en Bayern München. Europees zijn ze de komende jaren zeker van deelname aan de Champions League,” geeft Roel Moors mee. Moors werd in november 2015 coach van de Giants. In minder dan vier jaar leidde hij Telenet Giants Antwerp naar twee bekerfinales en evenveel titelfinales. Dit seizoen wonnen de Giants de Beker van België tegen Oostende, de eerste prijs in 12 jaar. De Sinjoren eindigden ook op de eerste stek na de reguliere fase. Kers op de taart was echter de campagne in de Champions League. Vanuit de kwalificaties bereikten de Sinjoren de Final Four van het kampioenenbal. In het Sportpaleis veroverden de Giants dan de bronzen medaille door te winnen van … Bamberg.

Roel Moors tekent voor twee jaar bij Duitse topclub Bamberg: ”Ik moest deze kans grijpen”
Foto: Photo News

Roel Moors werd uitgeroepen tot Coach van het Jaar in de Champions League. In België werd hij dan weer voor de tweede keer in vier tijd Coach van het Jaar. Hij is de enige Belg die ooit Speler van het Jaar (viermaal, red.) en Coach van het Jaar werd. Roel Moors verlaat na een fantastisch seizoen dan ook door de grote poort Telenet Giants Antwerp. Brose Bamberg werd de laatste vijftien jaar maar liefst acht keer kampioen en won de laatste acht jaar viermaal de Duitse Cup, waaronder dit seizoen. Met het Antwerps duo Moors/De Rycke wil de Duitse topper nationaal en internationaal zich verder profileren. Op 4 juli kent Bamberg ook zijn opponenten in de Champions League. Misschien loot het wel Telenet Giants Antwerp of Oostende? Naast Leo De Rycke bestaat de kans ook dat assistent Thomas Crab mee verhuist naar Bamberg. “Dat wordt de volgende dagen duidelijk,” aldus nog Roel Moors.

Door Patrick Ceulemans
    Meest recent