Slack zet eerste stappen op de beurs

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

Het Amerikaanse technologiebedrijf Slack heeft donderdag zijn eerste notering op de beurs van New York gekregen. Het aandeel wordt beschouwd als een nieuwe ‘blockbuster’, na de andere techbedrijven zoals Uber en Pinterest die de voorbije maanden hun eerste stappen op Wall Street zetten.

Slack biedt een communicatie-app voor bedrijven en wordt dan ook omschreven als een “e-mailkiller”.

Het bedrijf koos donderdag bij zijn beursintroductie voor een directe notering, een vrij ongebruikelijke maar goedkopere manier van beursgang. De richtprijs was vastgelegd op 26 dollar. Maar doordat het aandeel rechtstreeks verhandeld kan worden, zonder tussenpersonen zoals investeringsbanken, duurde het enkele uren voor de introductieprijs kan worden vastgelegd. Er worden meer dan 194 miljoen stuks verkocht.

Het aandeel met de beurscode WORK, ging bij de start ruim 50 procent hoger, tot 38,5 dollar. Daarmee heeft het bedrijf een beurswaarde van zowat 22 miljard dollar.

Heel wat grote Amerikaanse technologiebedrijven trokken de voorbije maanden naar de beurs, maar bijvoorbeeld voor Uber was dat geen onverdeeld succes. Later dit jaar zouden ook Airbnb en WeWork volgen.