Benoot bevestigt vertrek bij Lotto-Soudal: “Aan alle mooie liedjes komt een einde”

Foto: Photo News

Drukke dag voor Tiesj Benoot. ’s Ochtends bevestigde hij dat hij na dit seizoen definitief vertrekt bij Lotto-Soudal: “De ploeg heeft dat bekendgemaakt, dan moet ik er ook niet meer over zeveren. Ik ben altijd heel tevreden geweest bij Lotto-Soudal – en nog steeds –, maar het is tijd om andere oorden op te zoeken. Aan alle mooie liedjes komt een einde.”

Bekijk onze digitale wielergids.

Naar welke ploeg hij gaat, wil Benoot nog niet zeggen. Maar zijn toekomstige werkgever zal vast meer dan tevreden geweest zijn met wat hij donderdag in de Ronde van Zwitserland toonde. Ondanks een lastige slotklim eindigde Benoot zeer knap achtste, op 44 seconden van winnaar Tolhoek en amper 27 seconden achter Bernal. “Dat is beter dan ik zelf verwacht had”, sprak hij. “Zeker omdat er voor mij nog enkele overblijvers van de vroege vlucht zaten. Dat betekent dat ik hier bij de vijf beste klimmers van het peloton was. Dat is meer dan een geruststelling. Ik ben klaar voor de Tour.”

Vijfde plek in het klassement

Met zijn prima prestatie rukt Benoot op naar de vijfde plek in het algemeen klassement. Of hij dat ook de volgende dagen kan vasthouden? “Ik vrees vooral de zondagrit”, sprak hij. “Drie zware beklimmingen, constant op en af, dat wordt moeilijk tegen de lichtgewichten. Maar top tien moet kunnen.”

LEES OOK. Tiesj Benoot zit na huiveringwekkende crash op schema voor de Tour: “Mijn rechterbeen was een kwart dunner”

LEES OOK.Antwan Tolhoek klimt naar eerste profzege in Zwitserland, Egan Bernal maakt indruk

Door wvo