Chey uit ‘Love island’ met de dood bedreigd: “Ze zeggen dat ze mijn keel zouden oversnijden”

Foto: vier

Chey Ciani (24), een Nederlands fotomodel en deelneemster van het Vier-programma ‘Love island’, is met de dood bedreigd. “Ze zeggen dat ze mijn keel zouden oversnijden.”

Chey Ciani, een fotomodel uit Amsterdam, moest na drie weken haar koffers pakken toen bleek dat ze een van de minst populaire kandidaten was. Toen ze twee dagen na haar vertrek haar telefoon opnieuw in handen kreeg, bleek dat ze op sociale media bedolven werd onder de haatberichten. “Eén persoon heeft gezegd dat mijn keel zou worden doorgesneden als hij mij tegenkwam. Echt heel heftig. Ik hoop dat het maar cyberpesten is. Maar als het echt zover komt dat mensen me willen aanraken, zal ik wel stappen moeten ondernemen.”

Het model denkt dat veel kijkers vergeten dat de makers van het programma niet alles laten zien. Ze begrijpt de commotie rond haar persoon wel: “Ik ben het wel met de kijkers eens. Ik kom over als een arrogante koele kikker die het allemaal niks kan schelen. Maar ik heb ook gehuild toen Noah wegging. Dus zo’n ijskoningin ben ik niet.”

Omdat deelnemers van Love island tijdens hun verblijf zo goed als volledig zijn afgesloten van de buitenwereld en vaak stevig worden aangepakt op sociale media, worden ze na hun vertrek uit de villa voorbereid op wat hen te wachten staat. Deelnemers worden ook na het programma opgevolgd.

Door tdl