Tiesj Benoot na zesde plaats in Zwitserland: “Dit is de beste conditie die ik dit seizoen al te pakken had”

Foto: Photo News

Alweer een geslaagde werkdag voor Tiesj Benoot. De kopman van Lotto-Soudal finishte bovenop de Sankt Gotthard knap zesde en bekleedt in het voorlopig klassement dezelfde plaats. Maar het podium wenkt nog steeds voor de Gentenaar.

Klik hier voor onze digitale wielergids

LEES OOK. Egan Bernal heerst in Ronde van Zwitserland: ritzege en nog steviger leider, Tiesj Benoot houdt mooi stand

Benoot moest bij de aankomst op de top van de San Gottardo - de top vormt de grens tussen Duits- en Italiaans sprekend Zwitserland - slechts 34 seconden toegeven op Egan Bernal. De Colombiaan is een klasse apart maar daaronder hoeft Benoot bergop voor weinigen onder te doen. “Ik had een goed gevoel op de fiets”, begon Benoot zijn relaas. “Helaas mis ik een beetje mijn laatste bocht anders had ik nog vierde kunnen zijn in de rituitslag. Maar hier neem ik vrede mee.”

Het verschil met Bernal was niet supergroot, had ook Benoot vastgesteld. “Het deelnemersveld oogt niet indrukwekkend maar ik zie de waardes die ik trap en ik ben er zeker van dat ik met deze waardes ook in de Tour zal meestrijden voor ritwinst. Bernal is voor mij sowieso een kandidaat op de eindzege voor de Ronde van Frankrijk.”

De Ronde van Zwitserland eindigt dit weekend. Zaterdag staat een vlakke individuele tijdrit op het programma, zondag wacht de renners nog een zware afsluitende rit in lijn. “Mijn verwachtingen? Dat het pijn zal doen in de benen. Maar een top tien in het eindklassement moet zeker kunnen.”

Het valt op hoe makkelijk Benoot alweer bergop rijdt. “Of ik ooit al beter heb geklommen? Hmm, misschien vorig jaar in de Tirreno. Maar als ik naar de waardes kijk, dan heb ik gisteren mijn beste twintig minuten ooit gereden. Dat wil wel wat zeggen. Het is alleszins de beste conditie die ik dit seizoen te pakken heb. En progressie moet mogelijk zijn. Het is slechts mijn zevende koersdag in twee maanden tijd. Het is de bedoeling dat het straks nog beter gaat.”

Door Wim Vos op de San Gottardo
AANGERADEN
Meest recent