Geschorste Yannick Carrasco haalt op zijn beurt hard uit naar zijn huidige club en ploegmaats

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

Yannick Carrasco heeft vrijdagavond op zijn beurt uitgehaald naar “enkele clubleiders en ploegmaats” bij Dalian Yifang. Zijn Chinese club had eerder beslist hem te schorsen omdat de Rode Duivel na de EK-kwalificatiematchen tegen Kazachstan en Schotland een wedstrijd van zijn club miste, volgens Carrasco kwam dat door een vertraagde vlucht, en daarnaast wordt hem ook een gebrek aan inzet op training aangewreven.

LEES OOK. Yannick Carrasco geschorst door zijn Chinese club en gedwongen verontschuldigingen aan te bieden

Carrasco kijkt ook aan tegen een fikse boete en moet binnen de drie dagen publiekelijk zijn excuses aanbieden, zo raakte vrijdag bekend. Op Twitter verontschuldigde hij zich in ieder geval niet. “De houding van enkele clubleiders en ploegmaats tegenover mij is niet te begrijpen gezien mijn inzet en prestaties voor het team”, zo klinkt het. “Het team heeft me nodig, en ik wil het team helpen. Dit probleem moet opgelost worden.”

Doelman Yu Ziqian had enkele dagen geleden op sociale media kritiek geuit op de attitude van Carrasco. Ook hij werd door Dalian Yifang op non-actief gezet.

De 25-jarige Carrasco is de sterspeler van Dalian Yifang. De winger speelt er sinds februari 2018 maar liet al meedere keren weten op een terugkeer naar Europa te azen.

AANGERADEN
Meest recent