Yves Lampaert had zege in tijdrit van Ronde van Zwitserland niet verwacht: “Dit is toch wel een beetje crazy”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Yves Lampaert (Deceuninck - Quick-Step) toonde zich zaterdag in de voorlaatste etappe van de Ronde van Zwitserland de snelste in de tijdrit. “Ongelooflijk, ik weet dat ik kan tijdrijden, maar om hier die specialisten te kloppen, dat is toch wel een beetje ‘crazy’. Hier ben ik heel blij mee”, vertelde hij na afloop in Goms.

LEES OOK. Yves Lampaert klopt wereldkampioen Rohan Dennis en wint tijdrit in Ronde van Zwitserland

“Ongelooflijk, dit had ik totaal niet verwacht”, zei hij in het flashinterview. “Ik heb alles gegeven wat ik in me had. Ik weet dat ik op zo’n afstand een goede tijdrit in de benen heb, maar om nu specialisten zoals Küng en Dennis te kloppen. Dat had ik echt niet verwacht. Het eerste deel was vrij technisch, het tweede deel ging het gewoon snel. In dat eerste deel was ik heel goed en daarna was het gewoon zaak van zo hard mogelijk te trappen, tot aan de finish.”

Lampaert kroonde zich tot Belgische kampioen tijdrijden in 2017. “En ik ben er nog altijd mee bezig, maar de focus ligt toch nog altijd op de klassiekers, al ben ik heel blij met deze overwinning, natuurlijk. Ik klop hier wereldkampioen Rohan Dennis. Al weet ik wel dat hij diep is moeten gaan in de bergen in zijn strijd voor het klassement, terwijl ik me kon sparen de voorbije dagen. Dit is een verrassing, maar een hele leuke.”

Door wic
AANGERADEN
Meest recent