Fileleed op E17 richting Gent: drie kwartier aanschuiven, vanaf vandaag ook gewijzigde verkeerssituatie door werken

Bron © Belga, eigen berichtgeving

Themabeeld Foto: fvv

Door een ongeval met twee vrachtwagens in Lokeren waren maandagochtend de midden- en rechterrijstrook versperd en was het een uur aanschuiven. Intussen is de rijbaan weer vrijgemaakt, maar houd wel nog rekening met drie kwartier vertraging.

In de andere richting van de E17, naar Antwerpen, start vandaag tussen Zwijnaarde en Destelbergen een nieuwe fase van de werken. Het verkeer rijdt over twee versmalde rijstroken op de E17. De afrit in Destelbergen naar de R4 blijft dicht. De lus van de E40 vanuit Brussel naar de E17 richting Antwerpen gaat dicht. Het verkeer richting Antwerpen rijdt om via de R4 richting Gent-Zeehaven. Verkeer met bestemming Gent-Centrum en UZ-Gent wordt omgeleid via de R4-binnenring. De afrit naar de R4 in Destelbergen blijft nog dicht tot en met 26 juni.

Nog tot eind augustus zal er veel hinder zijn op de E17 in Zwijnaarde. De komende fasewissels liggen kort op elkaar en brengen telkens wijzigingen voor het verkeer. Het agentschap raadt weggebruikers aan om zich goed te informeren via www.wegenenverkeer.be/gent en aandachtig te zijn voor de signalisatie langs de weg.