Lotto-Soudal trekt met zes landgenoten naar de Ronde van Frankrijk, Monfort de verrassende achtste naam

© Photo News

Lotto-Soudal maakt morgen haar selectie bekend voor de Ronde van Frankrijk. Met bijna zekerheid zullen maar liefst zes landgenoten op zes juni in Brussel aan de start staan van de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

red

Klik hier voor onze digitale wielergids

Een groot deel van de selectie lag al vast. Voor de massaspurten rekent het Belgische team op de Australiër Caleb Ewan. Hij wordt in de laatste kilometers bijgestaan door de Duitser Roger Kluge en Jasper De Buyst. Het trio zorgde zondag nog voor winst in de slotrit van de Ster ZLM Tour. Tim Wellens, Tiesj Benoot en Thomas De Gendt mogen dan weer hun eigen ding doen en zullen proberen een ritzege te versieren. Na zijn vierde plaats in de Ronde van Zwitserland wil Benoot eventueel ook werk maken van een goed klassement en hoopt hij de witte trui van beste jongere te kunnen dragen.

Voor de twee resterende plaatsen kwamen nog een beperkt aantal renners in aanmerking. Jens Keukeleire kwam als zevende naam uit de bus. De West-Vlaming kan in de trein van Ewan ingeschakeld worden maar mag er ook zijn ritjes uitpikken. De achtste plaats gaat verrassend naar Maxim Monfort. De 36-jarige Waal stond in het verleden zes keer aan de start van de Tour maar zijn laatste deelname dateert alweer van 2013. Sinds hij in 2014 naar Lotto-Soudal verhuisde, werd hij nooit geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk.

De selectie van Monfort betekent dat er geen plaats is voor Jelle Wallays. De West-Vlaming had na een voorjaar vol pech gehoopt om in de Tour zijn seizoen wat extra kleur te geven maar haalde de uiteindelijk selectie niet.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten