Plasticvrije sixpacks: Mexicaanse brouwer lanceert slim nieuw blikje

Het Mexicaanse biermerk Corona heeft een originele manier gevonden om geen plastic meer nodig te hebben om blikjes bier bijeen te houden. Het ontwikkelde een schroefsysteem waarmee de blikjes op elkaar kunnen worden vastgedraaid en is van plan dat ook beschikbaar te maken voor andere merken.

We vertellen u niets nieuws als we zeggen dat plastic een groot probleem is voor het milieu en voor de dieren die in het water leven. Tal van bedrijven en overheden zoeken dan ook oplossingen om de afvalberg gevoelig te verkleinen, bijvoorbeeld door plastic zakken in winkels af te schaffen.

Het Mexicaanse biermerk Corona heeft nu een origineel alternatief bedacht voor het plastic waarmee blikjes bier vaak worden samengehouden. Door een schroefdraad aan te brengen in de boven- en onderkant van elk blikje maakt Corona het mogelijk om blikjes stevig op elkaar vast te draaien. ‘Fit Packs’, noemt het overkoepelende bedrijf Grupo Modelo dit systeem, naar analogie met de bekende sixpacks. De Mexicaanse brouwgroep, die deel uitmaakt van AB Inbev, zegt ook dat het systeem openbaar gemaakt zal worden, zodat ook andere brouwers het probleemloos kunnen gebruiken.

Door gjs