‘Bende’-Delhaize in Aalst wordt gesloopt

Foto: Photo News

Aalst -

De Aalsterse Delhaizewinkel aan de Parklaan waar de Bende van Nijvel op 9 november 1985 zijn bloedigste aanslag pleegde, gaat volgend jaar tegen de grond. Er komt een nieuwe winkel mét een gedenkteken.

Sinds 1978 zit Delhaize in het gebouw op de huidige locatie aan de Parklaan. Het ging de geschiedenisboeken in als de plaats waar de bloedigste aanslag van de Bende van Nijvel plaatsvond. Op 9 november 1985 werden er acht mensen koelbloedig vermoord, onder wie de vader, moeder en het zusje van David Van de Steen. Hijzelf raakte zwaargewond.

LEES OOK. Oude winkel met lugubere geschiedenis wordt gesloopt: “Dit was een soort van laatste begraafplaats van mijn familie” 

“De Delhaize is voor mij een soort van laatste begraafplaats, de plek waar ik hen het laatst in leven heb gezien”, zegt Van de Steen. “Er is in die jaren veel veranderd en tegelijk ook niet. De ingangen zijn aangepast en het gebouw werd uitgebreid, maar voor veel mensen blijft het erg herkenbaar. Het gebouw is verouderd en ik begrijp de beslissing, maar hiermee zal een deel van de geschiedenis verdwijnen.”

In de nieuwe winkel zal een gedenkteken worden voorzien. “Als eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslag, en hun familieleden”, zegt Roel Dekelver van Delhaize.

Door lds
TOP 10 MEEST GELEZEN