Viktor Verhulst amper te zien in ‘Love island’: “Betaalde vakantie? Ik snap die reacties”

De fans van Viktor Verhulst (24) worden niet verwend in het programma Love island: de presentator kwam de voorbije weken amper in beeld. Toch is zijn verblijf op Gran Canaria geen betaalde vakantie, al heeft hij begrip voor de soms smalende reacties: “Ik lach er zelf een beetje mee.”

Viktor Verhulst werd niet zonder toeters of bellen aangekondigd als presentator van Love island: hij werd zelfs in een pilotenuniform gehesen om in de promotiecampagne het vliegtuig te nemen met “bestemming ware liefde”. Maar sinds de start van het programma kregen de fans weinig Viktor voor hun geld: de presentator kwam de voorbije weken in amper zes van de 26 afleveringen voor. En als hij al in beeld komt, is het maar voor een paar minuten. Dat is nu eenmaal het programma, zeggen ze bij Vier: “Viktor en Holly Mae Brood zijn er als host altijd op de sleutelmomenten, minstens één keer per week. Het is niet de bedoeling dat de hosts elke dag in de villa rondhangen, het is belangrijk dat de islanders (de deelnemers, nvdr.) niet uit hun bubbel gehaald worden.”

Moordend ritme

Zelf begrijpt Viktor Verhulst de soms smalende reacties op zijn met veel poeha aangekondigde job: “Ik snap dat de mensen het een beetje in het belachelijke trekken, maar ik relativeer het zelf, onder meer op sociale media. Ik heb zelf een foto van mezelf met Holly Mae gepost met daarbij ‘vakantie 2019’. (lacht) Maar het is niet omdat de mensen me vijf minuten per week in beeld zien, dat ik maar vijf minuten per week werk. Ik woon achter de schermen de vergaderingen bij omdat ik een goede visie op het programma heb. Ik ben 24, ik heb het profiel van de kijker van Love island. Ik kijk hier ook naar wat andere mensen doen. Hier werkt een gigantische ploeg aan een moordend tempo, vaak zijn de afleveringen pas op het laatste moment gemonteerd, ik vind dat heel interessant. Ik maak ook filmpjes voor mijn vlog (zijn videodagboek dat bij Telenet te zien is, nvdr.). Maar nogmaals: ik ga niet doen alsof ik hier de zwaarste job heb. Mijn vader is op bezoek geweest, samen met James Cooke. En mijn goede vriend Kobe Ilsen heb ik ook een paar dagen gezien. We hebben ons geamuseerd, maar we hebben het rustig gehouden. Las Palmas is geen Londen of Ibiza, hè?”

Nog geen heimwee

De tijd vliegt in elk geval voorbij voor Viktor: “Ik keek onlangs in mijn agenda en zag dat ik hier al een maand zat, echt straf. Ik leer superveel bij. En ik voel me beter in mijn vel als presentator. Ik ben er nog lang niet, maar het gaat vlotter, ik hang minder vast aan mijn teksten. Ik ben gewoon ook fan van het programma, ik zit hier graag. Maar ik zal ook blij zijn om na zes weken weer in België te zijn. Ik ben graag thuis in Antwerpen, bij mijn vrienden en familie. Ik ga niet zeggen dat ik hier heimwee heb, maar ik was toch blij dat mijn vader hier was, met James Cooke.”

Love island, Vier, 21.30 uur

Door Tom de Leur