Marcel Vanthilt over zijn scheiding: “Mijn vrouw keek naar mij en zag een oude man”

Het leeftijdsverschil met zijn ex-vrouw heeft de huwelijksbreuk van Marcel Vanthilt mee veroorzaakt. Dat vertelt de 61-jarige tv- en radiopresentator in het programma Op naar de 100!

tdl

In zijn zoektocht naar de eeuwige jeugd belandt Marcel Vanthilt op de bank bij zijn mental coach. Hij vertelt dat de jaren hem parten hebben gespeeld in zijn huwelijk. “Ik was ook op zoek naar huisje, tuintje, kinderen en dat is ook gelukt. Ik denk alleen dat mijn ex-vrouw wel wat andere dingen in haar leven wilde doen. Toen ze naar mij keek, denk ik dat ze een oude man zag en dacht: als ik bij hem blijf, is het rechtstreeks naar de uitgang”. Marcel Vanthilt is dertien jaar ouder dan zijn ex-vrouw. Hij zegt dat het leeftijdsverschil een van de redenen is waarom het “opeens” misging. “Ik dacht: de kinderen worden groot, ja, nu is het weer tijd voor ons. Zij heeft dat letterlijk gemaakt: nu is het tijd voor mij. Ik was daar woest op, maar achteraf bekeken, twee jaar later, ja, dat was wel de beste beslissing. Bij elkaar blijven om bij elkaar te blijven: dat is ook geen reden.”

In 2017 vertelde Marcel Vanthilt in Die huis dat hij zijn relatiebreuk niet had zien aankomen. “Na achttien jaar wordt er gezegd door uw partner: ja, voor mij is het op, ik kan er ook niets aan doen, ik vind het zelf erg. Dat heeft me omvergeblazen, dat was toch een beetje het opblazen van het concept liefde, trouw, altijd bij mekaar zijn. Ik leefde wel een beetje in de illusie van samenblijven met dezelfde vrouw voor de rest van je leven. Ik ben daar niet meer van overtuigd.”

Op naar de 100!, Eén, 20.40 uur

Aangeboden door onze partners

Lees ook