WK niet in gevaar voor Nafi Thiam

Het WK atletiek, eind september, komt normaal gezien niet in gevaar voor olympisch kampioene zevenkamp Nafi Thiam. Dat zegt de orthopedisch chirurg Johan Bellemans, hoofd van het medische team van de Belgische olympische ploeg die ook Thiams elleboogblessure behandelt.

Thiam moest het speerwerpen staken op de zevenkamp van Talence nadat haar elleboog opnieuw opspeelde. “In het beste geval kan ze over een paar weken weer beginnen trainen met speerwerpen, in het slechtste geval gooit ze voor het eerst op het WK in Doha. Zo schat ik het op dit ogenblik in.”

Eind deze week gaat Thiam onder de scanner. Bellemans: “Stel dat ik nu die scan zie en zeg: Wat heeft zij uitgespookt… Maar ik heb de beelden van de worp gezien, dat zag er niet dramatisch uit. De dag nadien kon ze haar elleboog weer goed bewegen.”

Om echt helemaal gerust te zijn de komende jaren, zegt Bellemans, “zou ze eigenlijk beter nooit gooien, behalve die drie keer tijdens een zevenkamp dat het echt moet. En dan gooit ze sowieso ver, daar ben ik zeker van. Zo is ze helemaal zeker dat haar carrière daardoor niet wordt gehypothekeerd. Meerkampers moeten stoppen door een paar dingen, nummer één is door hun gooiarm.”

Door hjb
  • AANGERADEN