Belgische speurders naar Australië om Théo te vinden

De zoekacties naar de vermiste 18-jarige backpacker zijn voorlopig gestaakt bij gebrek aan een spoor. Foto: EPA-EFE

Na meer dan drie weken zoeken naar de vermiste Belg Théo Hayez krijgt de Australische politie hulp uit ons land. Want de Belgische politie reist in de komende dagen naar Byron Bay. Intussen is ook de moeder van de jongen er aangekomen.

“Ik kan bevestigen dat wij een gemengd team van de federale politie naar Australië gaan sturen”, zegt Sarah Frederickx van de federale politie. “Het gaat om twee onderzoekers van de tactische recherche van de federale politie Halle-Vilvoorde, en één iemand van de Cel Vermiste Personen. Ze zouden ofwel morgen ofwel begin volgende week, richting Australië vertrekken, ter ondersteuning van het onderzoeksteam van de Australische politie. Het gaat voor alle duidelijkheid om een samenwerking. Het is niet de bedoeling dat onze mensen daar toekomen en de boel gaan overnemen.”

Die steun is meer dan welkom. De zoekacties naar de vermiste jongen zijn voorlopig gestaakt bij gebrek aan een spoor. De politie zet sindsdien uiteraard wel het onderzoek voort en analyseert informatie die eerder aan de politie werd bezorgd.

LEES OOK. Papa belooft jonge broertje dat hij vermiste Théo Hayez (18) vanuit Australië mee naar huis zal brengen: “Help me alstublieft mijn belofte te houden”

Intussen is ook de moeder in Australië aangekomen. De vader van Théo Hayez was daar al langer, samen met de nicht van Théo. Maar na bijna vier weken is ook de moeder van de 18-jarige backpacker afgereisd. De broer van Théo blijft voorlopig in België. Zijn vader Laurent heeft hem beloofd om zijn broer terug thuis te brengen.

LEES OOK. Vriend van vermiste Théo Hayez haalt uit naar hostel: “Waarom sloegen ze niet eerder alarm?”

Door sir, mkm