Kajakker Artuur Peters zevende op Europese Spelen, net als zus Hermien en Lize Broekx: “Samen naar de Olympische Spelen, dat zou geweldig zijn”

Foto: BELGA

Op het water van het Wit-Russische Minsk kroonde Artuur Peters zich al eens tot wereldkampioen bij de -23-jarigen. Op de Europese Spelen woensdag werd Peters op de 1.000m zevende. Hij neemt nog deel aan andere afstanden.

Op het water van het Wit-Russische Minsk kroonde Artuur Peters zich al eens tot wereldkampioen bij de -23-jarigen. Op de Europese Spelen woensdag werd Peters op de 1.000m zevende. Hij neemt nog deel aan andere afstanden. “Maar die 1.000 meter is wel de olympische afstand, dat is het zwaarst. Na mijn wedstrijden heb ik wel het gevoel dat ik weer bij die Europese top hoor, dat doet deugd.”

De Europese Spelen zijn een voorbereiding op het hoofddoel dit jaar, het WK, waar de top-5 rechtstreeks is geplaatst voor de Olympische Spelen. Peters: “Dat wordt aartsmoeilijk maar we proberen.” Volgend jaar zijn er nog enkele olympische selectietoernooien. Peters: “Samen op de spelen staan, zou fantastisch zijn.”

Dan heeft hij het over zijn zus, Hermien Peters, die gisteren samen met Lize Broekx ook zevende werden op de K2 500m. Op de wereldbekers doet het duo het prima, ze behaalden al enkele medailles. Hermien Peters: “Hier tonen we dat dat niet toevallig is, want ik sukkelde met een blessuurtje en moest weer opbouwen.”

Voor haar broer is een top-5 op het WK gelijk aan een olympisch ticket, voor het duo een top-6. Hermien Peters: “Samen op de Spelen staan, zou geweldig zijn. Artuur was al in Rio 2016, wij net niet. In Tokio 2020 horen we daar alle drie te staan.”

Door Hans Jacobs in Minsk
  • AANGERADEN