Hoe technologie ons lichaam verandert: zal de mens er in 2100 zo uitzien?

Foto: Maple Holistics

De mens zal er in 2100 heel anders uitzien. Dat is de overtuiging van Maple Holistics, een bedrijf dat op basis van wetenschappelijke voorspellingen een 3D-tekening maakte van de toekomstige mens. En een prettig zicht is het niet.

Het bedrijf heeft het 3D-model Mindy gedoopt. Ze is duidelijk herkenbaar als de hedendaagse mens, maar er zijn enkele erg opmerkelijke zichtbare verschillen die het gevolg zijn van de technologie.

Mindy heeft een gebogen rug door urenlang aan de computer zitten en een uitgerekte nek door de smartphone te gebruiken. “Je computer vele uren gebruiken op kantoor betekent dat je torso naar voren staat tegenover je heupen dan op dezelfde lijn te hangen”, zegt Caleb Backe van Maple Holistics, het bedrijf achter het 3D-model.

Maar er is meer. De schedel is dikker geworden om te beschermen tegen straling, het brein is kleiner geworden dan nu het geval is, de handen hebben meer weg van een klauw door zoveel met de smartphone bezig te zijn en de ellebogen bevinden zich in een hoek van 90 graden.

De meest buitenaards ogende verandering is dat Mindy een tweede ooglid heeft. Dat heeft als bedoeling haar te beschermen tegen het vele licht afkomstig van technologische apparaten.

Door gjs
AANGERADEN
Meest recent