Gentse politiebonden schorten stakingsaanzegging op

© fvv

In Gent schorten de politiebonden een stakingsaanzegging op die maandag van start zou gaan. Een overleg met burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) en Binnenlandse Zaken verliep volgens ACV Politie “positief”. De bonden vragen op korte termijn oplossingen voor het personeelstekort. Als die er niet komen, zijn acties tijdens de Gentse Feesten niet uitgesloten.

Maandag hadden de vakbonden bij de Gentse politie aangekondigd dat ze willen staken om het aanhoudend personeelstekort aan te kaarten. ACOD, VSOA, ACV Politie en NSPV vragen bijkomende manschappen, zodat al het personeel vakantie kan opnemen.

Interventiedienst

Woensdag zijn 95 bijkomende manschappen beloofd, vooral aan de interventiedienst. Die zullen nog dit jaar aan de slag gaan. Om die tegemoetkoming te onderschrijven, beslisten de bonden om de stakingsaanzegging enkele weken op te schorten.

Toch worden bijkomende maatregelen gevraagd om ook op korte termijn de werkdruk te verlichten. Het verminderen van het aantal opdrachten voor justitie en enkele verschuivingen binnen het korps zou de interventiedienst ademruimte moeten geven.

Als er op korte termijn resultaten worden geboekt, is de staking afgewend. Maar Joery Dehaes van ACV Politie zegt dat de staking na die opschorting van enkele weken alsnog geactiveerd kan worden.

Aangeboden door onze partners