Recidiverende dief krijgt gevangenisstraf van 36 maanden

De Brusselse correctionele rechtbank heeft woensdag een dertiger veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden omdat hij zich schuldig had gemaakt aan 5 diefstallen, 3 inbraken en één feit van heling. De man had eerder al twee andere veroordelingen opgelopen, ook voor inbraken.

De dertiger was op 13 maart opgepakt bij een politiecontrole in Zaventem, omdat hij op dat moment rondreed in een gestolen Peugeot. In dat voertuig lagen bovendien een aantal spullen die waren buitgemaakt bij allerlei diefstallen. Zo lag er een handtas van een vrouw die beroofd was toen ze haar kinderen in Vilvoorde aan school had afgezet.

Colruyt

De Peugeot was een maand eerder, in februari, gestolen in Vilvoorde. Op de plaats van de autodiefstal had de dief toen zijn eerdere vervoermiddel achtergelaten, een fiets die voordien ook al gestolen was.

De gestolen auto was bovendien op 11 maart opgemerkt aan de Colruyt van Vilvoorde en op bewakingsbeelden van het warenhuis was te zien hoe de dertiger in een geparkeerde wagen inbrak. Diezelfde dag had hij ook nog ingebroken in wagens in Dilbeek en Wemmel.

Tenslotte bleek de dertiger al twee veroordelingen te hebben opgelopen, beide voor inbraken. Ditmaal veroordeelde de rechtbank hem tot een celstraf van 36 maanden.

Aangeboden door onze partners