Nederlanders boven in ‘Love island’: “Die zijn niet zo verlegen”

Foto: SBS

De deuren van de villa in Love island zwaaiden dinsdag open voor de Nederlandse nieuwkomers Cas en Kelly en de Vlaamse Firuza. Het was al twee weken geleden dat er nog eens een Vlaamse kandidate het Vier-programma binnenviel.

Van alle nieuwkomers waren er acht Nederlanders en vier Vlamingen. In de villa zelf wonen nu negen Noorderburen, tegenover vijf Vlamingen. Maar dat is toeval, zegt Vier. “Elke dag komen er nieuwe inschrijvingen binnen, en dat aantal loopt in beide landen gelijk”, zegt woordvoerster Barbara Salomon. “Bij de casting wordt wel gekeken naar persoonlijkheid. Je moet je meteen goed voelen in het huis, er is geen tijd om te wennen. Je mag niet verlegen zijn, en een Vlaming is dat doorgaans wat meer dan een Nederlander.”

De liefdesinteresses spelen evenwel geen rol. Wil je je pijlen richten op iemand uit een standvastig koppel als Martin en Sebastiana of Jarne en Lotte dan ben je ook welkom. “Wel merken we dat er voor hen minder inschrijvingen komen. Mensen lijken zich daar niet tussen te willen wringen.” Over een aantal dagen komt er overigens een nieuwe kandidaat aanwaaien, een Vlaamse jongen.

Door eadp